App&Desktop Delivery 3D

Sovellusten ja työpöytien toimitus

Virtuaalityöpöydällä voit käyttää kaikkia sovelluksia kotona, messuilla, kokouksissa ja työpaikalla päätelaitteesta riippumatta. Virtuaalityöpöydältä tarjottavat sovellukset kulkevat saumattomasti päätelaitteiden välillä ja paikasta riippumatta, jolloin yrityksesi työntekijät voivat tehdä töitä missä tahansa ja milloin tahansa.

 

Virtualisoidussa työpöytäratkaisussa käyttäjän työpöytä toimii konesaliin rakennetussa palvelinympäristössä, josta välitetään palvelinympäristöyhteyden kautta virtualisoidun työpöydän näyttökuva sekä hiiren ja näppäimistön liike loppukäyttäjän päätelaitteeseen. Yhdellä käyttäjällä voi olla monta työpöytää, jos käyttäjällä on tarve esimerkiksi eri käyttöjärjestelmille. Työpöytää voidaan käyttää internetyhteyden kautta millä tahansa selaimella ja millä tahansa päätelaiteella.

 

Virtuaalityöpöytä käynnistyy nopeammin kuin perinteinen työasema. Väliaikaistiedostot tuhotaan jokaisen uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, jolloin ne eivät hidasta virtuaalityöpöytää pitkälläkään aikavälillä. Loppukäyttäjä voi asentaa sovelluksia virtuaalityöpöytäänsä, jos hänellä on siihen oikeudet. Ylläpito voi myös lukita käyttäjän työpöydän ja suorittaa päivitykset kontrolloidusti. Grafiikan ja videoiden katsominen on mahdollista käyttäen virtuaalityöpöytää, koska virtuaalityöpöytä osaa hyödyntää päätelaitteen näytönohjainta.

 

Onko yrityksessäsi tiedossa työasemien käyttöjärjestelmien uusinta tulevaisuudessa? Virtuaalityöpöytäratkaisussa voit tehdä käyttöjärjestelmäpäivityksen yhdessä yössä. Tällöin käyttäjille voidaan myös näyttää Windows 7, Windows 8, Windows 10 ja Linux -työpöydät yhtä aikaa, joten ympäristön muutos tapahtuu todella joustavasti. Työpöytävirtualisointi tekee IT-ympäristöstäsi vakioidun. Arvostatko tietoturvallista kokonaisuutta, jossa vihreät arvot on otettu huomioon? Thin Clientteja voit käyttää Työpöytä virtualisoidussa ympäristössäsi.

 

Sovellusten virtualisointi

Teemme sovellusvirtualisointia Citrix Virtual Apps and Desktops tuotteella. Meillä on pitkä kokemus sovellusvirtualisoinnista. Citrix on aloittanut toimintansa sovellusvirtualisoinnista Citrix MetaFramen kanssa ja tämä on Citrixin kulmakivi virtualisoinissa.

 

Sovellusvirtualisoidussa ympäristössä sovellukset toimitetaan aina keskitetysti. Sovellusten vaatima kapasiteetti voidaan jakaa sisäisiin ja ulkoisiin pilviin. Yksinkertaisten sovellusten lisäksi käyttäjille voidaan tarjota myös vaativia 3D-sovelluksia. Näin saadaan hyödynnettyä olemassa olevien laitteiden maksimaalinen suorituskyky.

 

Sovelluksesta voidaan muodostaa sovelluspaketti. Pakettiin on luotu eristetty ympäristö, jossa on huomioitu kaikki sovelluksen erikoispiirteet ja sen tarvitsemat lisäosat. Näin käytettävistä sovelluksista voidaan tehdä monta versioita ja ne voidaan päivittää ilman käyttökatkoa. Sovelluksen useita versioita voidaan suorittaa samalla palvelimella ilman erillistä asennusta. Käytämme Citrix Streaming, APP-V, MSI, AppDisk, ym. paketointitekniikoita.

 

Mobiililaitteiden hallinta

Mobiililaitteet yleistyvät IT-ympäristöissä. Jokaisen IT-ylläpitäjän tarvitsee hallita myös mobiililaitteita. Tähän tarvitaan oma tuote. Jos ympäristössäsi on Citrix tuotteita, ainut järkevä ratkaisu on Citrix Endpoint Management. Tällä voidaan hallita mobiililaitteita ja tuottaa eristetty toimintaympäristö yrityksen sovelluksille ja virtualityöpöydille. Eristetty toimintaympäristö mahdollistaa BYOD (Bring Your Own Device) mobiililaitekäytön. Loppukäyttäjällä voi olla oma tabletti-tietokone johon yrityksen sovellukset toimitetaan tietoturvallisesti.

 

Citrix Endpoint Management sisältää omia sovelluksia millä yrityksesi työskentelee tehokkaasti. WorxHome on eristetty toimintaympäristö mihin voidaan julkaista Virtual Apps-sovellukset ja Desktops-työpöydät. WorxMail on sähköposti clientti, mikä integroituu mm. Exchangen kanssa. Sähköpostit ja kalenterin käyttö onnistuu WorxMailin kautta luontevasti. WorxNotes on muistiinpanotyökalu millä voit muistiinpanoihin liittää otetut valokuvat, liitetietodostot, tekstit, yms. Voit myös lähettää muistiinpanosi eteenpäin tai tallentaa ne dokumentiksi. WorxWeb on suojattu internet-selain Mobiiliympäristöön. Tämän selaimen kautta ei tule viruksia mobiililaitteisiin. WorxQuickEdit on dokumenttien editointityökalu, millä pystyt muokkaamaan kaikki Microsoft Office dokumentit ja tallentamaan ne muokkaamisen jälkeen tiedostojärjestelmääsi.

 

Sharefile – Enterprise-tason “Drop Box”. Tiedostojen pilvipalvelu joka on myös mahdollista sijoittaa asiakkaan omaan konesaliin. Se on pilvipalveluna toteutettu tiedostojärjestelmä mitä voit käyttää kaikilta päätelaitteilta. Sharefile integroituu myös omaan tiedostopalvelimeesi ja saat tiedostosi turvallisesti liitettyä Endpoint Managementtiin. Sharefilen avulla voit myös voit rakentaa itsellesi yksityisen tiedostopalvelun ja tiedät missä tiedostosi sijaitsee.

 

Tietoturvallisuus on mobiililaitteiden osalta monesti kysymysmerkki. Citrix Endpoint Managementin tietoturvallisuudessa on monia elementtejä. Suurena tekijänä on sovelluskohtainen VPN-tunneli (MicroVPN). MicroVPN:llä luodaan sovellukselle liikennöintiväylä juuri niihin paikkoihin mihin tämän tarvitsee päästä. Endpoint Managementtiin voidaan myös kääntää natiiveja Windows sovelluksia aidoiksi mobiilisovelluksiksi mitkä kommunikoivat mobiililaitteen kanssa.